Accountos Accountancy & Advice

Welkom bij het klachtenportaal

Zorgeloos vertrouwen in uw financiële partner is onze hoogste prioriteit. Mocht u echter vragen, opmerkingen of zorgen hebben over onze dienstverlening, dan staan wij klaar om naar u te luisteren. Ons transparante klachtenproces is ontworpen om uw stem te horen en uw problemen op te lossen.

Klachtenformulier

Wij begrijpen dat er momenten kunnen zijn waarop u niet volledig tevreden bent met onze dienstverlening. Ons klachtenformulier stelt u in staat om uw zorgen met ons te delen en stappen te ondernemen voor een snelle en doeltreffende oplossing. Uw feedback is van onschatbare waarde en helpt ons onze service voortdurend te verbeteren.

Stappen om een klacht in te dienen:

  1. Invullen van het Klachtenformulier: Download het klachtenformulier van onze website en vul het nauwkeurig in. Beschrijf duidelijk de aard van uw klacht en eventuele relevante details.
  2. Indienen van het Formulier: Stuur het ingevulde formulier naar info@accountos.nl. Zorg ervoor dat u alle benodigde documentatie en informatie toevoegt om uw klacht adequaat te kunnen behandelen.
  3. Bevestiging van Ontvangst: Zodra we uw klachtenformulier ontvangen, sturen we u een bevestiging van ontvangst. Dit geeft aan dat we uw klacht in behandeling hebben genomen.
  4. Onderzoek en Actie: Ons team zal uw klacht zorgvuldig onderzoeken en alle relevante gegevens analyseren. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw klacht contact met u op te nemen met een mogelijke oplossing of verdere stappen.

Klacht indienen bij de NBA

Accountos Accountancy & Advice B.V. is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Als u van mening bent dat uw klacht niet naar tevredenheid is opgelost of behandeld door ons interne klachtenproces, heeft u het recht om contact op te nemen met de NBA.

De NBA heeft een speciaal klachtenloket waar u terecht kunt met uw klacht. Dit onafhankelijke orgaan zal uw klacht zorgvuldig beoordelen en indien nodig verdere stappen ondernemen om tot een eerlijke oplossing te komen.

Voor meer informatie over het indienen van een klacht bij de NBA en de benodigde stappen verwijzen wij u graag naar hun officiële website: Klachtencommissie NBA.

Uw vertrouwen is van onschatbare waarde voor ons. Wij waarderen uw feedback en staan klaar om u te helpen. Samen streven we naar een optimale dienstverlening en tevredenheid.

Met vriendelijke groet,

Jean-Paul Frohoff

Directeur
Accountos Accountancy & Advice B.V.